ÇALIŞMA İZNİ GÖREV BELGESİ ALMA ZORUNLULUĞU
06.05.2021

Meslek mensuplarının sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olabilmeleri için son durum şöyledir;

1- İçişleri Bakanlığı tarafından görevleri nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olan herkesin çalışma izni görev belgesi almak zorunda oldukları TÜRMOB'a bildirilmiştir.

2- Bu kapsamda, meslek mensuplarının kendileri için de çalışma izni görev belgesini almaları zorunludur. Teknik imkânsızlık nedeniyle, bu formun e-devlet üzerinde alınması mümkün değil iken, Bakanlığın talebi üzerine 04/05/2021 tarihi itibariyle meslek mensuplarının verileri İçişleri Bakanlığına gönderilmiştir. İçişleri Bakanlığı tarafından meslek mensupları için çalışma izni görev belgesi oluşturulmakta ve TÜRMOB'a teslim edilmektedir.

3- Bu çerçevede hizmet akdi ile çalışan meslek mensuplarımız da çalıştıkları iş yeri üzerinden değil meslek mensubu olarak çalışma izni görev belgesi formu almak suretiyle faaliyette bulunabileceklerdir.

4- Çalışma izni görev belgeleri e-Birlik sistemi üzerinden alınabilecektir. Meslek mensupları e-Birlik sistemine girdiklerinde “Bana Özel” sekmesi içerisinde “Görev İzin Belgenizi İndirmek İçin tıklayınız” ibaresini görecekler, bu butonu tıklayarak belgelerini alabileceklerdir.

5- Daha önce e-Birlik sistemine giriş yapmamış meslek mensuplarının bu belgeyi alabilmeleri için e-Birlik yazılımına kayıt olmaları gerekmektedir. Bu durumda olan meslek mensupları e-Birlik ana ekranında yer alan “e-Devlet İLE GİRİŞ VE KAYIT” sekmesini tıklayarak kullanıcı adı ve şifre oluşturabilmeleri mümkündür.

Bu içerik 6.05.2021 15:02:06 tarihinde yayınlanmıştır. | Görüntülenme Sayısı: 707