SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA İSTİSNA KAPSAMINDAYIZ.
19.06.2020

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı ve Yükseköğretim Kurumlar Sınavının halk sağlığı açısından en uygun koşullarda gerçekleştirilmesi amacıyla 81 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Bu kapsamda;

20 Haziran 2020 Cumartesi

Liselere Geçiş Sınavı'nın yapılacağı 20 Haziran 2020 Cumartesi günü 09.00 ile 15.00 saatleri arası.

27 Haziran 2020 Cumartesi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın yapılacağı 27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 saatleri arası.

28 Haziran 2020 Pazar

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın yapılacağı 28 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30 ile 18.30 saatleri arası.

Sınavların öncesinde ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla belirtilen tarih ve saatler arasında 81 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Yayınlanan genelgenin 9-t maddesi uyarınca Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, Yeminli Mali Müşavirler ve bu meslek mensuplarımız ile beraber çalışanlar sokağa çıkma kısıtlamasında istisna kapsamındadır.

Bu kapsamda istisna uygulamasında TÜRMOB Kart, Oda Kimlik Kartı veya Oda Kayıt Belgesi kullanılacaktır. Bunlardan herhangi biri eksik olan üyelerimizden; TÜRMOB kart başvurusu sonuçlanmış olan üyelerimizin kartlarını odamızdan imza karşılığı almaları, henüz TÜRMOB kart başvurusu sonuçlanmamış ve herhangi bir oda kimlik kartı bulunmayan üyelerimizin e-birlik üzerinden oda kayıt belgesi almaları gerekmektedir.

Ayrıca üyelerimizin yanlarında çalışmakta olan peronel için buradaki yazıyı düzenlemeleri, çalışanların bu yazı ile birlikte SGK işe giriş bildirgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

T.C. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasında meslek mensuplarımızın istisna kapsamıyla ile ilgili genelgesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu genelge 65 yaş üstü üyelerimizi kapsamamaktadır.

Bu içerik 19.06.2020 08:36:48 tarihinde yayınlanmıştır. | Görüntülenme Sayısı: 775