Uzlaştırmacı Eğitimi Başlıyor
11.11.2019

UZLAŞTIRMACI  EĞİTİMİNİN AMACI

Uzlaştırmacı Eğitimi; suça maruz kalarak mağdur konumda bulunan kişi ve şüpheli konumda bulunan sanık ile birlikte çalışarak, içinde bulunulan mevcut sorunlu durum alanında çalışma ve adalet sistemi çerçevesinde çözüm oluşturma yönelik yeterlilik kazandırma eğitimidir.

Ceza Muhakemesi Hukukunda, mağdurların haklarının korunması ve suç faillerinin topluma kazandırılması amacıyla gelişen uzlaşma, mağdur ve failin, özgür iradeleriyle kabul etmeleri hâlinde, tarafsız bir üçüncü kişinin yardımıyla, suçtan ortaya çıkan sorunların çözümüne aktif olarak katıldıkları bir süreçtir.

Uzlaşmanın amacı, suçlu konumundakilerin kendi işledikleri suçun sonuçlarını görerek anlamaları ve suçun mağduru ile suçu işleyen kişi arasında iletişimin sağlanabilmesidir.

Uzlaştırmacı sisteminde; eğitimli uzlaştırmacılar aracılığı ile her iki tarafın da anlaşmaya varması sağlanarak adalet sisteminin işbirliğine dayalı çözüm üretmesi söz konusudur. Uzlaşmada, hem mağdurun maddi yada manevi olarak zararının giderilmesi hem de suçu işleyenin topluma entegrasyonu söz konusudur.

Uzlaştırmacı Eğitimine kimler katılabilir?

• Hukuk Fakültesi,
  • Siyasal Bilgiler Fakültesi,
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,
  • İşletme Fakültesi,
  • İktisat Fakültesi,
  • Yukarıdaki fakültelerden mezun olup aşağıdaki hukuk derslerinden en az ikisini almış olanlar;
  • Anayasa Hukuku
  • Ceza Hukuku (Genel Hükümler)
  • Ceza Hukuku (Özel Hükümler)
  • Ceza Muhakemesi Hukuku
  • Hukuk Başlangıcı/Hukuka Giriş/Hukukun Temel Kavramları/Temel Hukuk
  • Ticaret Hukuku
  • İş Hukuku/İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku
  • Borçlar Hukuku

Kontenjan sınırlı olup, ödeme esasına göre kesin kayıt oluşturulacaktır. Son ödeme tarihi 13 Kasım 2019 mesai bitimine kadardır.

Eğitimler 19,20,21,22,23,24 kasım ve 23,24,25,26,27,28 kasım tarihlerinde yapılacaktır.

(Hafta içi dersler akşam, hafta sonu dersleri ise gündüz yapılacaktır.)

Gerekli Belgeler

Diploma Fotokopisi
Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Transkript

*Eğitime gelirken teslim edililecektir.

Eğitim Bedeli :1.150 TL (KDV Dahil)

MERSİN SMMMO İKTİSADİ İŞLETME BANKA BİLGİLERİ

YAPI KREDİ : TR95 0006 7010 0000 0046 0106 29

TEB : TR22 0003 2000 0000 0011 5504 79