KOBİ Danışmanlığı Eğitimi ve Belgelendirme Süreçleri
25.03.2019

001kobi_egitimiMesleki Yeterlilik Kurumunun belgeli meslekler olarak değerlendirmeye başladığı KOBİ Danışmanlığı ile ilgili önceki yıllarda  başlayan sınav yönetmeliği kapsamında Sakarya Üniversitesinde düzenlenen teorik ve uygulama sınavlarından sonra alınan belge sonrası KOBİ Danışmanı olmak belgeli meslekler arasına alınmıştır. KOSGEB v.b. kurumlara yazılan Projelere ait Danışmanlık ücretlerini  artık  sadece Kobi Danışmanlığı Belgesi olanlar alabilmektedir. Sınavın zorluğu ve başarı oranın Türkiye genelinde düşük olmasından dolayı hali hazırda Sakarya Üniversitesi listesinden takip edildiği üzere Türkiye Genelinde  Sadece 95 kişide belge  bulunmaktadır. ( Ocak ayı içerisinde Kayseri Mali Müşavirler odasında verilen 48 kişilik eğitimde % 70 başarı  oranı gerçekleşmiş olup kişiler  henüz  liste dahilinde değildir.)  Türkiye genelinde  eğitim protokolü  Yönetim Akademisi Eğitim ve Danışmanlık Ltd.Şti. ile Sakarya Üniversitesi arasında protokol imzalamış bulunmakta en az 30 kişilik eğitim grupları toplanması halinde Sakarya Üniversitesi'nin belirlediği sınav merkezi uygunluğu sonrası sınav Mersin'de Odamızda gerçekleştirilecektir.

Eğitim ve Sınav ile ilgili Tarihleri belirlenmiştir.

EĞİTİM:

Tarih: 8-12 Nisan 2019

Yer : TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi

MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI:

Tarih: (30 kişi olması durumunda belirlenecektir.)

Yer: TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi

İLETİŞİM:

ÖZLEM POLAT

ANALİST

YARDIMCI İSTE FİNANSAL PROJELER VE İŞ PLANI YATIRIM DANIŞMANLIK ŞİRKETİ

KOBİ DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ

Kobi Danışmanı Kimdir?

KOBİ Danışmanı; küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesini ve büyümesini sağlayan kişidir. Genelde KOBİ danışmanları özel sektör firmalarının sorunlarına çözümler geliştirir. Küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerinin işlerini geliştirmek için talep ettikleri teşvikler, hibeler ve krediler ile ilgilenir ve iş yerinin daha verimli bir yere dönüşmesine yardımcı olarak, işletmenin büyük ölçekli bir işletme olmasını sağlamaya çalışırlar. Kobi danışmanları;

• İşletmenin sorunlarını belirlemek,

• İşletmenin sorunları için çözüm geliştirmek,

• İş yeri sahibine yol göstermek ile görevlidirler.

KOBİ Danışmanlığı Eğitimi:

KOBİ Danışmanı Seviye-6 Sınavı, KOBİ’lerin mevcut durumunu analiz ederek sorun alanlarını tespit eden, çözüm önerileri getiren, yönlendirme ve tavsiyede bulunan KOBİ Danışmanlarının sahip olması gereken bilgi, beceri ve yetkinlikleri tanımlamak, mesleki yeterliliklerini geçerli ve güvenilir bir belge ile kanıtlamalarına imkân sağlamak, eğitim sistemi ile sınav ve belgelendirme kuruluşlarına kaynak ve referans oluşturmak ve adaylara mesleğe ilişkin rehberlik sağlamak amacıyla yapılmaktadır.

Kimler Başvurabilir?

Sınava Girmek için herhangi bir ön şart bulunmamaktadır.

Halen KOBİ Danışmanı olarak çalışan veya bu alanda kariyer yapmayı planlayan herkes, mezuniyet veya tecrübe şartı olmaksızın başvurabilir.

Eğitim ve Sınav İçeriği:

Eğitim toplamda A3 Birimin temel dersleri olan;

İŞLETME YÖNETİMİ

İNSAN KAYNAKLARI

FİNANS

ÜRETİM

PAZARLAMA SATIŞ

Alanlarından teorik ve uygulamalı eğitim olacak şekilde toplamda 5 eğitim günü olarak planlacaktır. Eğitimlerin her biri 1 gün sürecek teorik ve uygulama kısımları ayrıntlı olarak anlatılacaktır. Bunların yanısıra A1 ve A2 birimlerinin anlatımı yapılacak ve her dersin sunumları katılımcılara verilecektir.

KOBİ Danışmanı Seviye-6 Sınavı, Teorik ve Performans Sınavı olmak üzere iki aşamada gerçekleşmektedir.

1. Teorik Sınav Konuları

• A1/T1 İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre Koruma, Kalite Ve Mesleki Gelişim (20 soru)

• A2/T1 İş Organizasyonu, Müşteri İlişkileri Ve Hizmet Öncesi Hazırlık (25 soru)

• A3/T1-T2-T3-T4-T5 KOBİ Danışmanlığı Hizmetine İlişkin Süreçlerin Yürütülmesi

• A3/T1 İşletme Yönetimi (30 soru)

• Temel İşletme Kavramları,

• İşletme Stratejileri,

• Stratejik Yönetim,

• İşletme Analizi vb.

• A3/T2 Finans (20 soru)

• Finansal Yönetim Kavramları,

• Bütçe,

• Finansal Tablolar,

• Finansal Ve Ekonomik Analiz,

• Yönetim Muhasebesi vb.

• A3/T3 İnsan Kaynakları (20 soru)

• İnsan Kaynakları Yönetimi Kavramları,

• İstihdam Ve Çalışma Yönetimi,

• Ücret,

• Performans Yönetimi, vb.

• A3/T4 Pazarlama ve Satış (20 soru)

• Pazarlama Stratejileri,

• Satış ve Satış Yönetimi

• Müşteri Memnuniyeti

• Pazarlama Araştırması Yöntemleri/Teknikleri Vb.

• A3/T5 Üretim (20 soru)

• Üretim Yönetimi Kavramları,

• Süreç Yönetimi,

• Kalite Yönetimi,

• Lojistik Ve Tedarik Yönetimi vb.

Toplam 155 Soru

2. Performans Sınav Konuları

• A3/P1 İşletme Yönetimi

• A3/P2 Finans

• A3/P3 İnsan Kaynakları

• A3/P4 Pazarlama ve Satış

• A3/P5 Üretim

Alanlarında, örnek olaya dayalı uygulamalı olarak gerçekleştirilmektedir.

ÖNEMLİ NOTLAR;

NOT 1: Katılımcı sayısı en az 30 olduğu ve bina şartları sağlandığında sınav yapmaya yetkili kurum(SAÜSEM) Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi sınavı Mersin’de yapacaktır.

Bu organizasyonda Yönetim Akademisi  Eğitim Ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd.Şti.  Koordinatör olacaktır.

5 Günlük Eğitim Ücreti 1500TL + KDV   Koordinatör Yönetim AkademisiHesaplarına ödeme gerçekleştirilecektir

NOT 2: Eğitim bedelinin dışında sınava girmek isteyen adaylar Saüsem hesabına 1200 TL sınav giriş ücreti yatıracaktır. Ücret Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi hesabına yatacaktır.

Bu içerik 25.03.2019 00:00:00 tarihinde yayınlanmıştır. | Görüntülenme Sayısı: 1138