Üyemiz İbrahim Bilsel Vefat Etmiştir.
19.02.2019

bilsel

Oda Yönetim Kurulu adına basın açıklamasını yapan Oda Başkanımız Ömer Faruk TOKGÖZ, genç yaşta kaybettiğimiz meslektaşlarımızın derin üzüntüsünde olduğunu belirterek, haklarımızı elde etmek, uygun çalışma koşullarını sağlamak için meslektaşlar olarak birlik olmamızın gerekliliğini bir kez daha vurguladı.

Üyelerimizin de katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında TÖKGÖZ, şunları kaydetti:

Değerli Basın Mensupları

Son günlerde odamız üyeleri genç yaşlarında kalp ve benzeri hayati rahatsızlıklar sonucu yaşamlarını kaybetmektedir.

Önce, doktorunun dinlenme önerisine rağmen yetiştirmek zorunda olduğu beyannameleri düzenlerken masasının başında kalp krizi geçirerek vefat eden İbrahim Bilsel; ardından Serkan Serpin. Ve daha niceleri…

Yatarak tedavi olduğu için işlerini takip edemeyen, beyannamelerini veremeyen veya geç veren meslektaşlarımızın sayısı ise tahmin edilenden çoktur. Buna birinci dereceden yakını yoğun bakımda yatan meslek mensubunun hastane koridorlarından yaptığı beyannameleri de üzülerek ekleyebiliriz.

Hepimizin bildiği gibi 3568 sayılı meslek yasamız 1989 yılında çıkmış ve artık güncelliğini yitirmiştir.

Sürekli değişen mevzuatla asla dinlenme fırsatı bulunmayan bizlerin hiçbir tatili, mücbir sebebi, yurt dışı temsil hakkı bulunmamaktadır. Yasalaşması için büyük mücadele verdiğimiz Mali Tatil olarak çıkan düzenlemenin, bizlere hiçbir katkısı olmamıştır. Meslektaşımız birçok sorunla baş başa bırakılmış, angaryalara boğulmuş, bu emeğine karşılık kamudan hiçbir gelir elde edemediği gibi personelini, kirasını, bilişim, yazılım, kırtasiye vb. giderlerini kendisi karşılamak için yoğun çalışma temposuna girmiştir.

Hiçbir vergi istisnası veya indirimi olmaksızın gece gündüz çalışan, Maliye teşkilatı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ücretsiz personeli konumuna düşürülen, devlet teşvik ve kredisi kullanmaksızın uzun yıllar hizmet veren meslek mensuplarımız, arabuluculuk gibi asıl iştigal konularında dahi göz ardı edilmekte, ancak poşet uygulaması gibi işlemler bile meslek mensubunun üzerine bindirilerek günden güne kan kaybettirilmektedir.

Mesleğimizin zorluklarını, meslektaşın üzerine yüklenen, sorumlu olmadığı halde yapmak zorunda kaldığı işlerin fazlalığından dolayı, kendisine, ailesine, sosyalleşmeye ve en önemlisi sağlığına zaman ayıramayan meslektaşlarımızın daha iyi şartlarda çalışabilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini yıllarca her türlü platformda dile getirdiğimiz halde her hangi bir düzenleme yapılmamıştır.

Bu kapsamda Konya Milletvekilleri Esin KARA ve Mustafa KALAYCI tarafından gündeme getirilerek hazırlanan SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU ve ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılması Hakkındaki Kanun Teklifinin bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülerek yürürlüğe girmesi ve mesleğimizi daha iyi şartlarda icra etmemizi sağlaması öncelikli talebimizdir.

Söz konusu yasada talep edilen düzenlemeler:

- Meslek mensubunun veya birinci derece yakınının hastalık, vefat vb. durumlarında MÜCBİR SEBEP ilan edilmesi,

- Ticaretin sınırının olmadığı ekonomik süreçte meslek mensuplarının yabancı meslektaşları ile rekabet edebilmeleri için yeşil pasaport hakkı tanınması,

- Dördüncü dönem geçici verginin kaldırılması,

-Beyan ve ödemede daha uygun bir süre verilmesi,

-Yeni işyeri açacak meslek mensuplarına KOSGEB desteğinin verilmesi,

-KDV tevkifatı uygulaması

Mesleki onuru ve sorumluluğuyla her erdemli insan gibi işlerini zamanında yetiştirmek için sağlığını hiçe sayarak çalışan meslektaşlarımız birer meslek şehididir. Ama biz mesleğimiz yüzünden sağlığımızdan olmak değil, Mesleğimizi ‘sağlıklı’ yapmak istiyoruz! Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Ömer Faruk TOKGÖZ

Oda Başkanı

Bu içerik 19.02.2019 12:05:05 tarihinde yayınlanmıştır. | Görüntülenme Sayısı: 1711