Kurban Bayramınız Kutlu Olsun
21.08.2018

oftOda Başkanımız Ömer Faruk Tokgöz yayınladığı basın açıklamasında üye, stajyer ve halkımızın kurban bayramını kutladı.

Değerli Basın Mensupları;

Bayramlar; saygı ve hoşgörü içerisinde dargınlıkların ve kırgınlıkların sona erdiği, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının pekiştiği, insanı insan yapan değerlerin en güçlü şekilde yaşandığı en özel ve güzel günlerimizdir.

Bu özel ve güzel günlerimizde toplum olarak birbirimize karşı sevgi ve paylaşımı esas alan inancımızı daha da güçlendirmeliyiz. Ayrıca özellikle ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları ve kuşatmayı bertaraf etmek ve daha güçlü bir Türkiye için el birliğiyle mücadele etmeliyiz.

Bu şekilde davranır, birbirimize daha çok inanır ve güvenirsek daha güçlü oluruz. Mesleğimiz ve mesleki kazanımlarımız için birlikte mücadele edersek, bayramı da anlamına uygun bir şekilde yaşamış oluruz.

Meslek camiası olarak  Mübarek Kurban bayramı öncesi içimiz buruk. Çünkü bayram tatilinin ertesi günü vereceğimiz K.D.V beyanı, Muhtasar beyanname, S.G.K bildirimleri, 7143 sayılı yasanın 1,2,3,4,5 ve 6. Bentlerinden mükelleflerin yararlandırılmasının son günü olması hemen akabinde BA-BS formlarının ve E-Defter beratlarının verilecek olması ve de bu süreçte tatil nedeni ile mükelleflerin evraklarına ulaşılmasında ve muhasebeleştirilmesinde sıkıntı yaşanacağından  dolayı  Bayramı buruk ve kısıtlı  bir şekilde kutlayacağız.

Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve de Sosyal Güvenlik Kurumu, camiamızın seslenişine bu güne kadar sessiz kalmıştır. Umarım Pazartesi günü bu camianın ülke sevdasına ve Bakanlıklarımıza desteğini takdir ederek beyanların yetişmesi konusundaki hassasiyetimize kayıtsız kalmayacağı ve 105.000 kişilik meslek örgütümüzün, evrak akışındaki düzensizlik nedeni ile sağlıklı bir beyan akışı sağlayamayarak bayramını dahi huzur içerisinde geçiremeyeceği düşüncesindeyiz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen yarınlara güzel anılar bırakacağınız, sevdikleriniz ile birlikte güzel ve mutlu bir bayram geçirmenizi diler, Mübarek Kurban Bayramı’nızı en içten dileklerimizle kutlarız.

Ömer Faruk TOKGÖZ

Oda Başkanı

Bu içerik 21.08.2018 02:25:48 tarihinde yayınlanmıştır. | Görüntülenme Sayısı: 1343