27. Yıl Balosu
25.03.2017

Odamızın kuruluşunun 27. yılı Navona Otel'de yapılan Balo ile coşkuyla kutlandı.

TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Erdem, TESMER Merkez Saymanı Yılmaz Şanlı, Antalya SMMM Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, Osmaniye SMMM Odası Başkanı Seydi Gülsoy ve çok sayıda üyemiz katıldı.

Açılış konuşmasında 25 Mart 1990 tarihinde kurulan odamızın yirmi yedinci yılını kutlayan Oda Başkanımız Ömer Faruk Tokgöz konuşmasına şöyle devam etti:

Sayın TÜRMOB Genel Sekreterim, Sayın TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyem,Sayın Antalya Oda Başkanım, Sayın Osmaniye Oda Başkanım, Sayın TÜRMOB TESMER Yönetim Kurul Üyem, görsel ve yazılı basınımızın değerli temsilcileri çok değerli meslektaşlarım ve kıymetli eşleri sizleri şahsım ve odam adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Odamızın kuruluşunun 27. yılı nedeniyle düzenlemiş olduğumuz balomuza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Değerli meslektaşlarım, 27 koca yılı geride bıraktık. Zamanı çok çabuk tüketiyoruz. Oysa yerine koyamadığımız değerlerden biridir zaman. Meslek camiası olarak çok yoğun bir süreci geride bırakırken, bu sürecin içinde barındırdığı sorunlarla uğraşmaktan asli sorunlarımızı çözüme kavuşturamıyoruz. Yılın 365 günü çalıştığımız bu zor meslekte, alnımızın terinin ve emeklerimizin karşılığını alabilmek için gerekli uygun koşulların sağlanmasında siz değerli üyelerimizle beraber birlik içinde mücadele edeceğiz, emek sarf edeceğiz. Buradan bütün meslektaşlarıma sesleniyorum. Paylaşamayacağımız hiç bir şey yoktur. Umut ediyorum ki tüm üyelerimiz ilk günkü sorumlulukla üzerine düşeni yerine getirecek ve tüm Türkiye’ye örnek olacaktır. Odamızın üyelere kaliteli hizmet vermesi hedefiyle yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Haksız rekabetle mücadele konusunda ciddi çalışmalar içerisindeyiz ve 2017 yılını haksız rekabetle mücadele yılı ilan ettik. Bunu hayata geçiren ilk odanın Mersin SMMM Odası olması konusunda birlikte emek sarf edeceğiz. Değerli Meslektaşlarım, bunları sizlerle başaracağız, biz başaracağız. Odalar, kolektif hayatın vücut bulduğu, birlik ve beraberliğin, kişilerden de önce, meslek odaklı bakış açısıyla hayata geçtiği yegâne yapılardır. Bugün gelinen noktada odalar farklı siyasi manevralarla amacından uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. Kişisel kaygılar ve sen-ben kavgaları ön plâna çıkartılıp meslek örgütleri güçsüz hale getirilmek istenmektedir. Bu oyunun bir parçası olmamak adına, muhasebe meslek camiası daha fazla birbirine kenetlenmek zorundadır. “Demokratik” söylemlerle kuruluş ve varoluş amacından uzaklaştırılmak istenen oda ve birlik yapımızın, meslektaşlarımızın öngörüsü ve sağduyusuyla bu oyunları püskürteceğine olan inancım tamdır. Bu bağlamda birlik beraberlik içerisinde ve mesleki siyasetle camiamızın her türlü sorunun üstesinden geleceğimize inanıyor, 25 Mart 1990 tarihinde kurulan odamızın yirmi yedinci yılını kutluyorum. Bu balolar Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bizlere emaneti aydınlık, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturmaktadır. İçerisinde bulunduğumuz bu süreçte desteğini esirgemeyen siz değerli üyelerimize teşekkür ederim. Hayatımızın her aşamasında, özellikle de mesleğimizin getirdiği sorunlarla boğuşurken, hep yanımızda olan, yerine getiremediğimiz sorumluluklarımızı da üstlenerek bize destek veren, cefakâr eşlerimize teşekkürlerimi sunuyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan yaptığı konuşmada TÜRMOB Genel Başkanı Prof. Dr. Cemal Yükselen'in selamını misafirlere iletti.

Mart ayı sonu itibariyle emekliye ayrılacak olan Muhasebe Müdürümüz Gönül Özdemir'e, 27 yıl boyunca odamızda verdiği emeklerden dolayı Oda Başkanımız Ömer Faruk Tokgöz ve TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan tarafından plaket verildi.

Bu içerik 25.03.2017 00:00:00 tarihinde yayınlanmıştır. | Görüntülenme Sayısı: 2078